Vacature: Project & Operations Manager

Circular Matters brengt biogebaseerde materialen op de markt, met een positieve impact op mens en milieu. Exit aardolie-gebaseerde harsen en kunststoffen, enter het opwaarderen van nevenstromen uit landbouw en groenonderhoud.

Ons bedrijf is in volle groei. Daarom zijn we op zoek naar sterke organisatorische schouders die het mee verder op de kaart zetten. Want een impactvol bedrijf uitbouwen is zoveel meer dan technologie of visie. Elk succesverhaal is 1% inspiratie en 99% transpiratie, en voor dat operationele luik zoeken we naar een Project & Operations Manager.

JOB BESCHRIJVING

Je bent verantwoordelijk voor project management van meerdere klanten- en subsidieprojecten. Je stelt duidelijke doelen op en zorgt voor een succesvolle oplevering. Dit behelst:

Projectmanagement van R&D- en commerciële projecten.
Opstellen en opvolgen van planning en projectbegroting, zorgen dat deadlines en deliverables gehaald worden.
De globale projectdoelen vertalen naar een goede projectstrategie.
Organiseren en bijwonen van werksessies met projectteams, vaak met externe partners of klanten.
Voor enkele projecten doe je voornamelijk projectbeheer, andere (niet-technische) projecten voer je grotendeels zelf uit.

Als operational manager neem je de organisatorische rol binnen Circular Matters op en zorg je ervoor dat het bedrijf vlot loopt. Je bent onze 'minister van binnenlandse zaken'.

Je beheert onze financiën, kasstroomplannen en financiële rapportage van subsidieprojecten, met de hulp van een externe CFO en accountancykantoor.
Je bepaalt de inhoud van verschillende overeenkomsten, van eenvoudige klantencontracten tot complexere samenwerkingsovereenkomsten (i.s.m. onze legale adviseurs).
Je voert een hele reeks operationele taken uit, zodat Circular Matters gesmeerd loopt. Soms complexe puzzels, soms zo eenvoudig als het plaatsten van bestellingen, het zorgen dat contracten ondertekend worden of het opvolgen dat payroll correct verloopt. Soms doe je dit autonoom, soms in overleg met o.a. leveranciers, klanten, of dienstverleners.

Afhankelijk van je ervaring, interesses en ambitities vullen we deze rol na een eerste kennismaking samen verder in.

 

PROFIEL

Georganiseerd: Je bent in staat om met meerdere projecten te jongleren en deadlines te halen.
Resultaatgericht: Je hebt een “get things done” mentaliteit, en bent beter in het afwerken van projecten dan in het bedenken van fuzzy nieuwe projecten.
Autonoom: In een startup is er minder ruimte voor intense begeleiding of controle, je werkt daarom autonoom en proactief, en je hebt eerdere werkervaring.
Goed met cijfers: Kasstroomplanning en financiële rapportage van subsidieprojecten schrikt je niet af, bij voorkeur heb je ervaring met VLAIO-O&O projecten.
Gepassioneerd: Je wil je helemaal smijten om een impact te maken binnen de circulaire, biobased economie. 
Klaar om mee te groeien: Als early team member zullen je verantwoordelijkheden wellicht blijven groeien, als je dit wil stuur je op termijn steeds meer mensen aan.

Daarnaast zien we graag dat je nog een extra skill naar keuze meeneemt, die Circular Matters naar een hoger niveau kan tillen. Dat mag van alles zijn: voeling voor marketing of sociale media, een oog voor mooie producten/materialen, goeie gesprekken kunnen voeren… deel je talent.

 

WAT WIJ JOU BIEDEN

Een klein maar fijn team, dat er hard voor gaat en 100% achter de visie staat. Ons werk is niet zomaar een job: we zetten samen iets impactvol neer.
In dit momenteel kleine team vervul je een belangrijke rol, en daarbij horen veel mogelijkheden om samen te groeien, bijvoorbeeld tot COO.
Je krijgt een vast contract van onbepaalde duur, met een verloning afhankelijk van je ervaring. Fulltime kan, deeltijds ook; dit bepalen we samen.  
Je krijgt een gratis abonnement op de startup rollercoaster, maar daarnaast bewaken we dat er ook rustmomenten zijn om de batterijen op te laden.
Je voert je job (zeker voorlopig) grotendeels remote uit, met wekelijkse face-to-face momenten in regio Brussel, Beersel of Leuven, afhankelijk van je voorkeur.

 

IETS VOOR JOU?

Stuur je CV en motivatiebrief ten laatste op 25 november 2020 naar pieter (at) circularmatters (dot) com. We laten je eind die week al weten of je brief en CV ons overtuigden, en plannen vervolgens een eerste online kennismakingsgesprek in.